José Martí subratlla des del congrés culinari el seu “absolut suport” al sector gastronòmic i destaca la línia d’ajudes de 500.000 euros per a impulsar les empreses abraçades per la marca provincial

Els productes de Castelló tornen a tindre enguany una presència destacada en una de les cites culinàries més importants de l’any a Espanya. Es tracta de ‘Mediterranean Gastrónoma’, que enguany deixa enrere el format de fira pel de congrés per a adaptar-se a la nova realitat del coronavirus. Tot i el menor nombre de persones de participants motivada per la crisi sanitària, el certamen segueix sent un lloc prioritari de trobada per a les mans més cobejades de la gastronomia nacional, al reunir més d’una vintena d’estreles Michelin.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han visitat hui el recinte de convencions de Fira València per a conéixer tots i cadascun dels 12 estands que representen la província a ‘Gastrónoma’ sota la marca de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’.

José Martí ha transmés a tota la representació provincial “l’absolut suport d’aquesta Nova Diputació per a aconseguir una recuperació del sector prompta i completa en el menor temps d’espai possible”. Un recolzament que, en aquest cas, no es queda només en paraules, sinó que s’ha vist traduït en una important línia d’ajudes per un valor de 500.000 euros per a impulsar les empreses certificades amb la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.

El president també els ha agraït el seu treball continu per a oferir els productes artesanals de millor qualitat al consumidor i “per esforçar-vos per a posar en valor i difondre la nostra riquesa gastronòmica fora de les nostres fronteres”. En aquest sentit, la diputada de Turisme considera “molt necessària” la presència a Gastrònoma “perquè és un aparador com pocs hi ha per a mostrar els nostres millors productes, la seua qualitat i la seua varietat a una infinitat de professionals de la restauració, l’hostaleria i la restauració”.

Virginia Martí està convençuda que “el turisme gastronòmic és cada vegada més determinant i no podem deixar perdre aquest tren. Amb uns productes de primera podem creure que la nostra província pot competir amb plenes garanties d’èxit. Amb això major interés tenim per potenciar la nostra marca pròpia ‘Castelló Ruta de Sabor’, perquè ens done més visibilitat allà on anem”.

Martí, així com la resta de representació provincial, ha fet el recorregut per Fira València del costat de Carlos Mataix i Alejandro Roda, president i director de l’esdeveniment respectivament. Cal destacar que la Diputació Provincial aporta un total de 15.000 euros a l’organització.

Les empreses adherides a ‘Castelló Ruta de Sabor’ que estan presents a ‘Mediterranean Gastrónoma’ són Fruits de la Terra, Turrones Blasco, Organia Oleum, Croquellanas, Bodega Vicente Flors, Licor Nelet, Belluga Gourmet, Martí Roca, Manantial de Almedíjar, Turrones Agut de Benlloch SL, Vicent Pan S.L i Licores Artesanos de Borriana.

‘Mediterranean Gastrònoma’ és un fòrum obert en el qual es donen cita grans cuiners, productors, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans. Aquesta edició, que enguany homenatja especialment els sectors de l’hostaleria i de la producció agroalimentària, tancarà demà dilluns les seues portes.