L’àrea de Desenvolupament Rural subvenciona part de les despeses d’organització de la cita, que serveix com un revulsiu econòmic per a la comarca

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’ha desplaçat fins a El Toro, a l’Alt Palància, per assistir a la XVIII Fira de la Trufa de la localitat. La de El Toro és, junt a la de Benafigos, una de les dues mostres gastronòmiques dedicades exclusivament a la promoció del diamant negre de la muntanya que compten amb la col·laboració econòmica de la Diputació per a la seua realització, difusió i creixement.

Enguany, la festa gastronòmica ha rebut una subvenció de 5.000 euros, amb el qual s’ha fet front a les despeses derivades del condicionament del recinte, les activitats de dinamització, la promoció exterior i l’organització -que corre a càrrec de l’Ajuntament-.

El responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural ha destacat que amb aquests ajuts “ambicionem convertir la tòfona en un dels emblemes de la gastronomia provincial i aprofitar-ho per a dinamitzar econòmicament els pobles més menuts de Castelló. En aquest sentit, Santi Pérez ha remarcat que l’equip de govern té marcat com a objectiu reforçar la marca gastroturística ‘Castelló Ruta de Sabor’ «perquè siga un vertader revulsiu per als nostres productors».

Amb aquestes fires «volem obrir la trufa a nous consumidors i que amb la seua comercialització a més gran escala s’enfortisca l’economia rural de la zona». No en va, “des de l’Ajuntament ens conten que cada any la Fira fa arribar més gent al poble per a degustar aquesta relíquia de la terra, el que beneficia l’hostaleria local i els productors de la zona”.

En la seua visita ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Alberto Lázaro, i membres de l’executiu municipal.