l projecte europeu FUNICE ha començat la seua marxa després de la primera reunió transnacional entre els seus socis. Aquest projecte Erasmus+, del qual la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI) és sòcia, té com a principal objectiu disminuir la bretxa entre la investigació i els agricultors amb l’objectiu de millorar la seua formació en agricultura orgànica

Amb la finalitat d’assentar les bases per al desenvolupament del programa formatiu, s’ha realitzat aquesta primera reunió entre socis internacionals dirigida per l’entitat coordinadora, l’Associació de Desenvolupament Rural International du Bas-Ségala de França.

Tots els integrants del consorci del projecte FUNICE van treballar sobre l’anàlisi de la idea de projecte, els objectius, les activitats previstes i els resultats esperats, així com de la definició de la identitat visual del projecte. A més del coordinador (l’Associació de Desenvolupament Rural International du Bas-Ségala de França) i la FUE-UJI, també van participar en la trobada representants de la resta d’entitats: Growth Coop (Espanya), el municipi de Karesi (Turquia), la Universitat de Balikesir (Turquia), l’Associació ARID (Polònia) i l’Institut de Fitomillora i Aclimatació de Grodkowice (Polònia).

El projecte FUNICE, que s’implementarà durant dos anys, coordinarà les seues accions per a desenvolupar en els pròxims mesos un primer programa de formació especialitzat i innovador sobre els avantatges de la utilització de micorriza en agricultura. Aquesta formació, dirigida especialment a agricultors, promourà una agricultura orgànica i més sostenible que disminuïsca la utilització de pesticides i fertilitzants.