Andrea Pérez i Marta Vicente seran proclamades les màximes representants de les festes de Benicàssim que compartiran amb sis festers i cinc festeres

El municipi de Benicàssim ja està preparat per a les festes de Sant Tomàs de Villanueva que comencen divendres 16 de setembre i es prolongaran fins al diumenge 25. “Deu dies de festa, les que dediquem a honrar al patró de la nostra Església, vivint al voltant de la seua figura uns dies en què poder conjuminar amb orgull cultura, tradició, costum i devoció, participant dels actes organitzats amb il·lusió, afecte i cura”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.
El tradicional volteig de campanes al migdia donarà demà la benvinguda a les festes i serà a la nit, amb l’acte de proclamació de les reines, festers i festeres, quan el municipi se submergisca de ple en els festejos “que contemplen 80 actes per a tots els públics i que hem preparat amb molta manyaga i afecte des de la regidoria de Festes juntament amb la inestimable col·laboració de la Comissió de Festes i totes les associacions i col·lectius participants i els festivals de música FIB, Rototom Sunsplash, SanSan i Mar de Sons sumant-se amb la seua participació en el programa festiu”, ha indicat el regidor de Festes, Arturo Martí.
Quant a l’acte encarregat d’obrir els festejos, Andrea Pérez Alonso i Marta Vicente Martí seran proclamades demà reines de les festes major i infantil respectivament i ambdues tenen sentiments compartits, nervis i ganes perquè comence la seua etapa com a màximes representants de la festa de Benicàssim durant el cicle 2022/23. Andrea Pérez, de 18 anys, acaba d’iniciar Estudis Anglesos a la Universitat Jaume I i, després de ser dama infantil en el cicle festiu 2013/14, “tinc moltes ganes de representar al meu poble i espere amb molta il·lusió la presentació, les presentacions d’altres pobles i tots els actes que comporten portar el vestit de llauradora”, comenta Andrea a qui li fa “molta il·lusió tindre tants festers i festeres”. En la seua família també hi ha tradició festiva ja que la seua tia Merche Alonso va ser dama fa 25 anys.
La mateixa il·lusió i nervis té Marta Vicente, de 10 anys i estudiant de 5é Primària en el Col·legi Mater Dei, i és de destacar que la seua mare, Dolores Martí, va ser dama de les festes fa 25 anys. L’acte de presentació, els actes taurins, les activitats infantils o el dia del patró són alguns dels actes que destaca Marta, qui està “nerviosa però tranquil·la alhora” i guarda amb secret el vestit que portarà demà en l’acte de proclamació.
A partir de demà, Andrea i Marta compartiran aquesta experiència al costat d’una àmplia representació de festers i festeres.
Rucsandra Stefania Stan, amb 18 anys acabats de complir, comença la carrera de Magisteri Infantil en l’UJI i “des de xicoteta veia a les representants de les festes i pensava ‘jo també vull’”.