El concert de Tatiana, el divendres 22 de juliol, tanca un festival que ha oferit quatre grans propostes de ‘jazz’ al Palau de Peníscola

El 19é Festival Internacional de Jazz de Peníscola, organitzat per la Conselleria de Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, tanca la seua edició aquest divendres 22 de juliol amb el concert de Tatiana Eva Marie & Avalon Jazz Band.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha valorat “com un èxit l’edició d’enguany, amb el ple de Melody Gardot i la bona entrada de les altres propostes”, i ha afegit que “des de l’IVC hem programat un festival dins de les nostres possibilitats, amb molta qualitat i que ha portat fins al Palau de Congressos de Peníscola una mostra del ‘jazz’ des de l’escena més local, passant per tot el territori valencià i arribant a l’escala internacional”.

El divendres 22 de juliol, a les 20.00 hores, el Palau de Congressos de Peníscola tanca el 19é Festival de Jazz amb el concert de Tatiana Eva-Marie & Avalon Jazz Band. Tatiana és una cantant nascuda a Suïssa i de nacionalitat francesa, directora d’orquestra i actriu establida a Brooklyn que recentment ha sigut nomenada estrela emergent del ‘jazz’ per ‘Vanity Fair’. Aclamada per ‘The Wall Street Journal’, ‘The New York Times’, ‘Downbeat’ i altres publicacions de renom, actua regularment a Nova York i a tot el món. Inspirada per la seua herència francesa i romanesa, explora el seu amor pel ‘jazz’ a través de la lent del París dels anys 30 i els orígens del ‘jazz’ gitano.

El concert de la gira ‘Sings the Django Caravan’ ret homenatge al geni del ‘gypsy jazz’ Django Reinhardt mitjançant una exploració de les seues composicions, algunes amb lletres pròpies de Tatiana, i de les melodies que va fer populars. La seua obra es reimagina a través de la lent de la mateixa herència musical de Tatiana: el ‘swing’ americà, la ‘chanson’ francesa i el folklore d’Europa de l’Est.