L’alcaldessa posa en valor la responsabilitat demostrada per la ciutadania al no registrar-se incidències destacades

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut aquest dilluns a l’Ajuntament al pregoner infantil de les festes, Marc Osorio, al qual ha traslladat l’agraïment del consistori al ‘món de la festa’ i la seua labor per a adaptar-se a la situació derivada de la pandèmia per la qual s’ha suspés la Magdalena. Marco ha reconegut així de nou la responsabilitat i el sentit comú demostrat pels col·lectius festers quan, a mitjan gener, van acordar de manera conjunta amb l’administració municipal la cancel·lació de les festes, demostrant així la seua col·laboració i esforç per a contribuir a la protecció de la salut.

Marco ha estés aquest agraïment a la ciutadania en general per la seua responsabilitat durant el primer cap de setmana en la qual estava previst que s’hagueren celebrat les festes de la Magdalena. “Vull agrair públicament la sensatesa i solidaritat dels col·lectius festers en particular, i de tots els veïns i veïnes de Castelló en general, que han actuat amb una gran responsabilitat i pensant en el bé comú i en la salut dels i les castellonenques”, ha apuntat.

En aquest sentit, Marco ha fet referència al balanç d’actuacions realitzades per la Policia Local de Castelló durant el cap de setmana que demostra que la ciutadania ha actuat amb prudència i que, en línies generals, s’ha complit amb la normativa sanitària per a contindre la propagació del virus. Així, entre el dissabte i el diumenge, la Policia ha realitzat 31 propostes de sanció per vulnerar la normativa ‘anticovid’ enfront de les 56 del cap de setmana anterior.

De les 31 denúncies, 8 són per molèsties i/o festes en domicilis particulars (en els quals únicament està permés el nucli de convivència), 7 per consum d’alcohol en la via pública, 5 per reunions en la via pública superant el límit de quatre persones, 6 denúncies per incomplir el confinament nocturn i altres 5 per no portar mascareta o portar-la indegudament.

Cal recordar que, des de la vesprada del passat divendres s’ha activat un dispositiu policial especial en coordinació amb altres cossos i forces de seguretat de l’Estat, per a vetlar pel compliment de les mesures sanitàries i evitar aglomeracions de persones durant la setmana de la ‘no Magdalena’. L’alcaldessa ha destacat que aquest dispositiu està constant que, en línies generals, la ciutadania ha entés que les festes estan suspeses i està prevalent el criteri de prudència.